Kiterjesztett garancia

Az P&S Pipes Kft. által importált egyes klímaberendezésekre az alapgarancia felett, kiterjesztett garanciát vállal 2017. február 1-től.

A kiterjesztett garancia feltételei a következők:

Garanciális igény abban az esetben fogadható el, amennyiben a kibocsátó, és a klímaberendezés (amire vonatkozik) egyaránt beazonosítható a klímaberendezéshez kapott dokumentum(ok)ból. Az azonosíthatóság a kibocsátó cég adatait, valamint a klímaberendezés gyári szériaszámát (serial number, serial no.) és típusszámát (a beltéri és kültéri egység oldalán egyaránt megtalálható) jelenti. Az azonosíthatóság elfogadható még a klímaberendezés típusának, illetve a telepítés helyének együttes és pontos meghatározása alapján.

GARANCIÁLIS IGÉNYBEJELENTÉS:

Garanciális igényének bejelentésével, Ön mint fogyasztó (végfelhasználó) alapvetően a fogyasztási szerződést létrehozó eladóval (P&S Pipes Kft.) szemben kell éljen.

2 ÉV ALAPGARANCIA:

Minden Magyarországon forgalomba hozott klímaberendezésre a törvényileg szabályozott minimum, kötelező jótállás 1 év és a termékszavatossági idő a PTK. 169. (2) bekezdése szerint a forgalomba hozataltól számított két évig terheli az eladót. Az alapgarancia az P&S Pipes Kft. által importált klímaberendezések teljes termékpalettájára vonatkozik, ennek feltétele hogy a klímaberendezést, szakmailag megfelelő képzettségű telepítő helyezte üzembe. Az P&S Pipes Kft. által szereléssel együtt értékesített klímaberendezés(ek) esetén ez a feltétel automatikusan megvalósul. Amennyiben Ön mint fogyasztó (végfelhasználó) a klímaberendezést interneten keresztül vásárolta, igazolnia kell hogy a telepítést végző cég, szakcég. Ennek igazolásaként elfogadható a telepítési számla, vagy az üzembe helyezési jegyzőkönyv és/vagy munkalap, amit szakcég állított ki. A szavatosság ideje alatt (üzembe helyezés követő 1 éven túl, de 2 éven belül) bekövetkező esetleges meghibásodás esetén már igazolni kell számlával vagy munkalappal a szükséges, az üzembe helyező által minimálisan előírt karbantartás elvégzését is. A Jótállási jegy, és annak szabályszerű kitöltése minden esetben szükséges a jogok érvényesítéséhez.

3 ÉV KITERJESZTETT GARANCIA: (CSAK AZ INTERNETEN REGISZTRÁLT, ÉS FOLYAMATOSAN KÖVETETT BERENDEZÉSEKRE!)

Az P&S Pipes Kft. által importált Korel*, Vivax, Samsung és Toshiba klímaberendezések termékpalettájára vonatkozó 3 év kiterjesztett garancia feltételei a következők:

 • A klímaberendezést szakmailag megfelelő képzettségű telepítő helyezte üzembe
 • A klímaberendezés üzemeltetője rendelkezik a telepítést végző személy vagy szakcég által kiállított üzembe helyezési jegyzőkönyvvel, munkalappal
 • Az üzembe helyező által előírt és a jótállási jegyen rögzített évi minimális karbantartást munkalappal, vagy számlával tudja igazolni.
 • A kiterjesztett garancia csak az interneten regisztrált, és a regisztrációs felület kötelező rovatainak kitöltése - különösen a rendszeres karbantartásnak a vezetése - esetén érvényes.

Függetlenül attól, hogy a telepítő, vagy a végfelhasználó fordul a 3 éves kiterjesztett garanciális jogok érvényesítése érdekében az P&S Pipes Kft.-hez, mindhárom dokumentum megléte szükséges. A kiterjesztett garancia meghosszabbodásának módja megegyezik az alapgarancia meghosszabbodásának módjával.

A kiterjesztett garanciát az P&S Pipes Kft. biztosítja az általa importált, és szakkereskedői/szakszerelői hálózatán keresztül értékesített, felszerelt, „Lakossági klimatizálás” célra használt oldalfali mono split klímaberendezésekre. (*A 3 év kiterjesztett garancia alól kivételt képeznek a korel páramentesítő és párátlanító berendezések.)

A kiterjesztett garancia vonatkozik minden „Lakossági klimatizálás” célra használt oldalfali mono split klímaberendezésre, amelyet szakmailag megfelelő képzettségű telepítő helyezett üzembe, számlával igazolt a vásárlás, valamint számlával vagy munkalappal igazolt az üzembe helyező által előírt és a jótállási jegyen rögzített évi minimális karbantartás. A „Lakossági klimatizálás” a lakásban felszerelt, jellemzően nyári időszakban működő klímaberendezés, amelyet nem technológiai hűtésre (pl. szerverhelyiség hűtése) iroda hűtésre, vagy teljes körű téli fűtésre használnak. A garanciális szolgáltatást alapvetően a „fogyasztási szerződés létrehozóján”, az eladón, azaz a jótállás jog szerinti viselőjén keresztül adja az P&S Pipes Kft.

A fogyasztónak (végfelhasználónak) meg kell őrizni a kiterjesztett garancia ideje alatt végig a vásárlást igazoló számlát. Szükséges feltétel, hogy a telepítés körülményei rögzítve legyenek. Ennek eszköze a telepítési jegyzőkönyv vagy munkalap, amelyet az üzembe helyező tölt ki, az alábbiak feltüntetésével:

 • Telepítéskori külső időjárási adatok
 • Belső tér hőmérséklete
 • Kül-, és beltéri egységek közti távolság
 • Kül-, és beltéri egységek közti szintkülönbség
 • Kül-, és beltéri egységek közti felhasznált cső méretei (átmérők, hossz)
 • Vákuumpróba értékei (nyomás, időtartam, használt műszer típusa, gyári száma)
 • Beüzemeléskor a klímaberendezésben használt hűtőközeg mennyisége
 • Az áramellátás módja
 • Nyomás és elpárolgási adatok.

A weboldalon (www.keszulekregisztracio.hu) történő regisztráció a fogyasztó (végfelhasználó) feladata.

Abban az esetben ha az internetes felületen történő regisztrálás elmulasztásra kerül, és vásárlást igazoló számla, a telepítési jegyzőkönyv vagy munkalap, esetleg a karbantartást igazoló munkalapok, számlák közül bármelyik hiányzik, a kiterjesztett garancia automatikusan érvényét veszti!
A számláknak és egyéb dokumentumoknak mindenképpen tartalmaznia kell a berendezés típusát (típusszám, model) és széria számát (serial no.)! A garanciát alkatrész, tényleges javítás, vagy csere formájában biztosítjuk. Igénybejelentéssel élhet az eladó, a telepítő cég, a karbantartó cég, vagy a tulajdonos. Az P&S Pipes Kft. minden esetben az alkatrészt biztosítja a berendezés telepítőjének, vagy a saját telephelyén javít. A hibás alkatrész cseréjéről a viszonteladó, vagy karbantartó gondoskodik a tulajdonossal kötött - az importőrtől független - „fogyasztói szerződés” és „kiterjesztet garanciális feltételek” alapján. Az P&S Pipes Kft. a garancia érvényesítésének vizsgálata érdekében fenntartja a jogot a helyszíni szemléhez.

 

Nagykanizsa, 2019. április 4.

Érvényes: 2017. február 2-től
Verzió: 2019/01